Het natlakproces

Producten worden gestraald vervolgens wordt er een primer aangebracht die zich moet gaan hechten aan het gestraalde oppervlak. Vervolgens wordt er een laklaag aangebracht met de gewenste kleur van de klant. We lakken in verschillende lagen passend aan de wensen van de klant. Hierbij valt te denken aan 1-2-3 of zelfs 4 laags. Dit proces bestaat dan uit het stralen-het aanbrengen van diverse primers en high solid producten.

Als de klant het wenst voeren wij ook een kwaliteitsregistratie uit. Hierbij valt te denken aan:

– laagdiktemeting,

– straalinslag meting,

– zout test,

Ons nieuwste project:

Staal Straal is op dit moment in bezit van een droogkamer. Hierin kunnen we producten laten drogen die we dezelfde dag nog van meerdere lagen verf kunnen voorzien. De ruimte is dicht en wordt verwarmd door de warme lucht die in onze compressorkamer wordt geproduceerd. Op deze manier gaan we efficiŽnter om met het gebruik van onze energie.

Het poedercoatproces

Producten die vooraf gestraald worden. Onder hoge druk wordt er op de producten gestraald. Het staal wordt hierbij opgeruwd waardoor de poedercoating beter zal gaan hechten . daarbij wordt roest verwijderd.

Het poedercoaten:

Het poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij poeder† op de producten wordt gespoten. Doordat het project geruwd is en elektrostatisch is blijft het poeder plakken aan het product. Eenmaal in de poedercoatoven gaat het poeder hechten aan het product. Poeder coaten maakt dat producten kras vast zijn en vochtresistent. Door producten te stralen en te poedercoaten pas je een duurzaam proces toe dat maakt dat producten een optimale bescherming hebben tegen corrosie en bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden.

zwartevelg1
auto1
roodkunstwerk1
kunstwerk3
velg2
platen